Подобряват бизнес развитието на регион Пловдив
21.03.2014 | 15:30
econ.bg
Подобряват бизнес развитието на регион Пловдив
9 общини и 2 клъстера подписаха меморандум за "Тракия икономическа зона"

Ние продължихме процеса  на обединяване на публично-частните действия в привличането на инвеститори и разкриване на нови работни места, започнат през месец май миналата година. Тогава 8 общини подписаха меморандум за сътрудничество при разработването и изграждането на железопътен ринг за развитието на Пловдивски регион.

Това заяви председателят на УС на "Клъстер проектиране и строителство" инж. Пламен Панчев при подписването на меморандум за сътрудничество при развитие на икономически проекти на територията на Област Пловдив от кметовете на общините Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи, Стамболийски и Пловдив.

Кум меморандума се присъединиха и два клъстера - "Клъстер проектиране и строителство" и "Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив".

В документа е записано, че чрез развитието на икономическата зона, която обединява 6-те индустриални зони в района на Пловдив - "Тракия икономическа зона", ще се постигнат стратегическите цели: развитие на регион Пловдив, подобряване мобилността на работната сила, осигуряване достъп до работни места в индустриални, логистически и търговски обекти, подобряване на обществената, жилищната и бизнес средата.

По време на срещата стана ясно, че оперативното ръководство на проект "Тракия икономическа зона" е възложено на "Клъстер проектиране и строителство". 

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти