Полицията задържа престъпна група, манипулираща устройствата в игрални зали и казина
20.03.2018 | 11:25
econ.bg
Полицията задържа престъпна група, манипулираща устройствата в игрални зали и казина
Организираната престъпна група е действала на територията на цялата страна. Все още се уточнява колко игрални зали и казина са били засегнати от действията на четиримата души

Четирима души са задържани при спецоперация на служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП. Те са обвинени, че са изградили механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, благодарение на който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и така успявали да спечелят печалби в особено големи размери.

Организираната престъпна група е действала на територията на цялата страна. Все още се уточнява колко игрални зали и казина са били засегнати от действията на четиримата души.

Според МВР групата работила изключително конспиративно и професионално. Всеки от участниците е имал точно определена роля – един симулирал участие в хазартните игри, друг - контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните автомати.

Четиримата са задържани непосредствено след получаване на поредната си печалба. В тях и в автомобилите им са открити електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и голяма сума пари.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти