Получаваме 708 млн. евро за образование и иновации
14.10.2013 | 15:59
Получаваме 708 млн. евро за образование и иновации
Предстои да стане ясно какви са бюджетите на отделните мерки по двете програми

Общо над 700 млн. евро ще получи България за иновации и образование през следващия програмен период (2014-2020 г.), информират от правителствената пресслужба. Това стана ясно след изказване на вицепремиера по управление на европейските средства Зинаида Златанова по време на днешното честване на 114-тата годишнина от основаването на Българската академия на науките (БАН).

"В следващите седем години развитието на науката и иновациите са застъпени в две оперативни програми, финансирани от Европейската комисия (ЕК)", припомни Златанова. Предвидени са 200 млн. евро по ОП "Иновации и конкурентоспособност" и 508 млн. евро - по новата ОП "Наука и образование за интелигентен растеж".

Вицепремиерът обясни, че това са само индикативни стойности по двете програми, които не отразяват бюджетите по отделните мерки. Вторичното разпределение е ангажимент на отделните министерства.

"След като приключат преговорите с Европейската комисия по Споразумението за партньорство, вече ще се знаят и конкретните стойности", допълни Зинаида Златанова.

 

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти