Посрещнете Google Map Maker в България
21.08.2013 | 15:50
Посрещнете Google Map Maker в България
Услугата на Google вече е достъпна и у нас

Услугата Google Map Maker, пусната от интернет гиганта Google през 2008 г., вече е достъпна и за българския потребител. От вторник (20 август) Maker може да се използва на територията на България.

За разликата от приложението Google Maps, тази услуга предоставя възможност хората сами да въвеждат картографски данни, които отсъстват на картите на Google. Целта е да се подобри качеството и точността на информацията на Google Maps.

След активирането си Google Map Maker не беше достъпна за редица държави по света. Сега, освен у нас, тя вече може да бъде ползвана в Италия, Сан Марино и Ватикана, пише „Ню Юръп“.

"Споделете радостта на българското Черноморие чрез добавянето на вашите любими дестинации в прочутия курорт "Златни пясъци", пише Google във връзка с пускането на Maker в България.

Информацията, която се добавя от потребителите, ще бъде проверявана от компанията. След като бъде одобрена, тя ще се появява на Google Maps, Google Earth и мобилната версия на Google Maps за всички потребители на приложението по целия свят.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти