Почина най-старият милиардер в света
22.04.2013 | 12:00
Почина най-старият милиардер в света
Дирсе Наваро де Камарго, която си одите на 100 години, беше най-богатата бразилка

Дирсе Наваро де Камарго, която бе най-богатата бразилка, е починала на възраст от цели 100 години. Смъртта ѝ е настъпила на 20 април, по информация на пожелал анонимност служител на компанията на Камарго. Бизнесдамата наследи индустриалния конгломерат Camargo Correa от мъжа си, уточнява агенция „Блумбърг“.

Състоянието на Камарго възлизаше на 13,8 милиарда щатски долара. Това, според индекса на „Блумбърг“, нареждаше дамата на 62 място сред милиардерите по света. Тя освен това бе и най-възрастният милиардер на света, пише сп. "Форбс".

Конгломератът, който стои в основата на тези финанси, е основан през 1939 година от Себастиао Камарго. Корпорацията взема дейно участие в развитието на бразилската инфраструктура през най-различните етапи и режими в латиноамериканската страна. След активното включване на компанията в изграждането на столицата Бразилия, по време на военния режим в страната Camargo Correa също запазва водещи позиции. Приватизационната вълна от 90-те години също не подминава бизнеса на Камарго и предприятието придобива енергийната CPFL Energia.

Камарго има три дъщери – Реджина, Рената и Росана, като все още не е ясно как ще бъде разпределено имуществото.

Така банкерът Жозеф Сафра със своите 11,8 милиарда долара се изкачва на второ място сред бразилските богаташи. На върха остава Жорже Пауло Леман с 21,1 милиарда долара.

Империята на покойната Камарго осигурява близо 58 хиляди работни места.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти