По искане на прокуратурата започва проверка на оръжейния завод "Арсенал"
06.12.2018 | 11:55
econ.bg
По искане на прокуратурата започва проверка на оръжейния завод "Арсенал"
От Специализираната прокуратура уточняват, че проверката може да продължи повече от месец. Затова обаче от КОС ще трябва да посочат конкретна причина, както и за възможния най-кратък срок за приключването ѝ

Специализираната прокуратура възложи на службата Контрол на общоопасните средства (КОС) проверка в завод "Арсенал" в Казанлък. Тя е свързана с обявената вчера от зам.-главния прокурор Иван Гешев акция, при която бяха иззети 17 автомата "Калашников", 15 пистолета "Макаров" и 12 цеви за същия пистолет, за които има основания да се предполага, че са произведени в завода и незаконно са изнесени оттам. По време на акцията са задържани 7 души.

Проверката ще продължи един месец. След това службата трябва да представи обобщен доклад, в който да се отрази дали има извършени нарушения на нормативни актове, какви са били предприетите мерки и действия за отстраняване на закононарушенията, има ли последици от тези мерки, както и санкционирани ли са виновните лица.

От Специализираната прокуратура уточняват, че проверката може да продължи повече от месец. Затова обаче от КОС ще трябва да посочат конкретна причина, както и за възможния най-кратък срок за приключването ѝ.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти