По-малко британци искат да почиват у нас през зимата
02.12.2011 | 13:37
По-малко британци искат да почиват у нас през зимата
Трайков: България не се отличава от общата тенденция на спад на предварителните записвания за зимен туризъм

"България не се отличава от общата тенденция на спад на предварителните записвания за зимен туризъм. При нас също има намаление на предварителните записвания. Aко не се навакса в последния момент, ще имаме спад от английския пазар". Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков след участието си в откриването на втория Международен форум на женското предприемачество. Той беше помолен да коментира опасенията на туристически бизнес за спад на записванията на туристи от Великобритания и Русия за зимен туризъм у нас, предаде БТА.

Министърът се позова на данни на World Travel Market, според които записвания за зимен туризъм намаляват за Швейцария с 67 на сто, за САЩ с 80 на сто, за Франция с 50 на сто.

Сред причините за евентуалното намаляване на броя туристи от Великобритания министърът отбеляза и това, че по последни прогнозни официални данни доходите на английските домакинства през 2015 г. все още няма да са стигнали до нивата от 2002 г .

Освен това, за да се гарантира устойчивостта на социалната система на Великобритания, се предвижда "изтегляне" на плановете за пенсионна реформа с осем години напред, за да може най-бързо да се стигне до възраст за пенсиониране 67 години за двата пола, отбеляза министърът.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти