Правителствата на България и Турция ще заседават през март
24.02.2012 | 10:18
Правителствата на България и Турция ще заседават през март
Съвместното заседание ще се проведе в Анкара

Голяма част от правителството, начело с премиера Бойко Борисов, ще посети турската столица Анкара в средата на март. В момента се уточняват последните детайли по визитата. Министрите ни ще имат съвместно заседание с турското правителство, на което се очаква да бъде подписано споразумението за газовата връзка между двете държави, пише в днешния си брой вестник "Стандарт".

В края на месец март премиерът Борисов ще пътува до Азербайджан, откъдето се очаква да бъдат осигурени нужните количества газ за новата връзка през Балканите.

Посланикът на Турция в у нас Исмаил Арамаз анонсира, че на срещата в Анкара българската страна ще получи пълна информация за проекта на Турция за изграждане на високоскоростна жп мрежа, част от която вече функционира. Според плановете през 2015 г. един от "лъчовете" да достигне границата с България при ГКПП Капитан Андреево, като така българите ще имат възможност за лесен високоскоростен достъп до някои от най-големите турски градове.

Борисов и Ердоган се видяха през юли 2011 г. в Истанбул, където хапнаха риба на Босфора. С българския премиер тогава пътуваха вицето му Симеон Дянков и министърът на културата Вежди Рашидов. Визитата бе дни след като в София бе турският президент Абдуллах Гюл. Самият Ердоган бе гост на Борисов през октомври 2010 г.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти