Правителството отпусна над 20 млн. лева за общински пътища и нови мотриси за метрото
29.05.2019 | 15:35
econ.bg
Правителството отпусна над 20 млн. лева за общински пътища и нови мотриси за метрото
15 милиона лева отпусна Министерски съвет на Столичната община за ремонт и покупка на нови метровлакове, 4 милиона получава Община Габрово за ремонти на пътища, а 1,5 млн. лева се отпускат на Община Петрич

15 милиона лева отпусна Министерски съвет на Столичната община за ремонт и покупка на нови метровлакове, 4 милиона получава Община Габрово за ремонти на пътища, а 1,5 млн. лева се отпускат на Община Петрич за изграждането на път до археологически разкопки, които са туристически обект. Премиерът Бойко Борисов съобщи решенията на правителството за отпускането на милионите левове за общините. 

Парите за метрото са за обезпечаване с влакове на неговото разширение. 

В Габрово 4-те милиона лева са за ремонт на пътищата, които са пострадали от мащабните строежи там.

"Тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди", каза Борисов за община Петрич.

Средствата от 1 400 000 лева са за изграждане на нормален асфалтов път до археологически разкопки в близост до Рупите, където е открит древен град:

"Хераклей Сантика - това е един град, който всички - в Гърция, в Македония, в Сърбия, в България, са знаели, че някъде съществува в записки, обаче го няма. И точно под тази могила, на един километър и нещо от Рупите на баба Ванга… Огромно, огромно количество туристи отиват".

"Ще продължим с разкопките, защото съм сигурен, че един такъв път, изграждането на такъв път, е добавена стойност", допълни кметът на Петрич.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти