Правителството търси концесионери за плажове в Ривиера, Ахтопол, Китен и Константин и Елена
11.04.2018 | 13:00
econ.bg
Правителството търси концесионери за плажове в Ривиера, Ахтопол, Китен и Константин и Елена
С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията

Правителството откри на днешното си заседание процедури за предоставяне на концесии на четири морски плажа - "Св. Св. Константин и Елена–юг", "Ривиера", "Ахтопол-север – източна зона" и "Китен-юг". Предлага се срокът на първите две концесии да е 15 години, а на вторите две – десет.

С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Съгласно Закона устройството на черноморското крайбрежие концесионерите ще бъдат определени чрез конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от премиера.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане на плаж Св. Св. Константин и Елена–юг" е 78 662 лева без ДДС, на плаж "Ахтопол-север – източна зона" – 30 775 лева без ДДС, на плаж "Ривиера" – 257 959 лева без ДДС, и на плаж "Китен-юг" - 119 499 лева без ДДС.

Размерите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти