Празник по пътна безопасност кани гости на автошоу
13.10.2015 | 11:44
econ.bg
Празник по пътна безопасност кани гости на автошоу
Инициативата „Движение без риск“ ще награди малки художници от 25 училища

За втора поредна година застрахователната електронна медия ИНСМАРКЕТ организира празник по пътна безопасност за малки и големи „Движение без риск“.

Организаторите са подготвили различни забавни игри и изненади. Ще бъдат изпитани уменията на пътни полицаи, застрахователи, журналисти, а и на престрашили се гости от публиката, в състезанието по майсторско управление на автомобил и демоснтрацията на други приложни техники и знания, свързани с безопасността на движението. На големите ще бъдат предложени алкоочила, които показват какво вижда употребилият алкохол. Регулировчик ще учи децата на пътните знаци; младежите от университетския аварийно-спасителен отряд към БЧК ще демонстрират как да се помогне на изпаднали в беда при катастрофа; полицаи ще покажат как изглежда отвътре полицейски автомобил; ще има много забавни игри и танци.

Събитието ще се състои на 17 октомври 2015 г. (събота) на паркинга пред централния вход на The Mall, от 11:00 ч.-14:00 ч.

Организаторите ще раздадат и награди на малки художници от 25 основни и средни училища от София и страната, които цяло лято рисуваха и снимаха добрите и лошите примери на пътя.

Художественият конкурс за детски рисунки и снимки по темата „Движение без риск“ бе обявен през май, когато се състоя първата част на празника. Има идея изложбата със снимки и рисунки да бъде пътуваща, а за желаещите да се докоснат до чудния свят на ученическото изкуство творбите ще останат цяла седмица във фоайето на столичния The Mall.

Събитието има и свой официален сайт http://www.bezrisk2015.insmarket.eu/index.php,на който може да бъде открита програмата, както и наградените снимки и рисунки.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти