Преброяването на земеделските стопанства ще приключи в срок
18.10.2010 | 11:31
Преброяването на земеделските стопанства ще приключи в срок
Според предварителни наблюдения тече процес на окрупняване на обработваемите парцели

Преброяването на земеделските стопанства върви по график и ще приключи в законово определения срок 30 ноември. Това е заключението на шефовете на 28-те областни дирекции "Земеделие", които организираха работна среща за хода на кампанията и набелязаха дейностите до нейното приключване.

Срещата се проведе на 15 и 16 октомври в Трявна. На нея беше изнесен междинен доклад за събраните до момента данни и бяха съпоставени с резултатите от последното преброяване през 2003 г.

По предварителни наблюдения голяма част от собствениците на земя, които преди седем години сами са обработвали земята, сега са я отдали под аренда, в резултат на което се получава окрупняване на обработваемите парцели. Силно намалял е и броят на отглежданите животни.

Експертите са обсъдили и технически въпроси, свързани с обобщаването на данните, и извършването на последващия контрол. До този момент кампанията върви нормално и не са засечени случаи на отказ на информация от страна на анкетирани производители, става ясно от информацията на МЗХ.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти