Преговорите между Мей и Лейбъристите завършват без успех
17.05.2019 | 09:55
econ.bg
Преговорите между Мей и Лейбъристите завършват без успех
В четвъртък премиерът заяви, че ще обяви датата на оттеглянето си след гласуването на законопроекта за Брекзит, без значение дали ще бъде приет, или депутатите ще го отхвърлят. Това ще стане в първата седмица на месец юни

Преговорите между управляващата Консервативна партия на британския премиер Тереза Мей и Лейбъристите ще завършат без пробив. Това съобщават анонимни източници на ВВС.

Мей и опозиционният лидер Джеръми Корбин сега трябва да преминат към втори етап, в който да се установят парламентарни процедури за гласуване на изход от ситуацията. Според ВВС, Лейбъристите имат сериозни опасения относно стабилността на сделка, договорена със слаб министър-председател. Новината идва на фона на обещания от Тереза Мей план-график за избора на неин наследник.

В четвъртък премиерът заяви, че ще обяви датата на оттеглянето си след гласуването на законопроекта за Брекзит, без значение дали ще бъде приет, или депутатите ще го отхвърлят. Това ще стане в първата седмица на месец юни.

Освен като премиер Мей ще отстъпи и поста на лидер на Консервативната партия. За него вече обяви, че ще се бори бившият външен министър Борис Джонсън.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти