Преди Москва Борисов ще посети Загреб и Киев
25.05.2018 | 18:00
econ.bg
Преди Москва Борисов ще посети Загреб и Киев
През следващата седмица пък се очаква неговото посещение в Москва, чиято дата все още не е обявена официално в София, но според руски източници е планирана за 30 май

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и Украйна на 26 и 27 май, съобщи правителствената пресслужба.

През следващата седмица пък се очаква неговото посещение в Москва, чиято дата все още не е обявена официално в София, но според руски източници е планирана за 30 май.

В Загреб в събота премиерът Борисов ще разговаря с хърватския си колега Андрей Пленкович. Двамата ще обсъдят напредъка по започналите по време на българското председателство проекти, които ще доведат до сближаване на страните от Западните Балкани с останалите държави в Европа и помежду им. По време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани на 17 май в София Хърватия обяви, че ще настоява за разговори в същия формат през 2020 г.

В хърватската столица премиерът Бойко Борисов ще открие паметник на Иван Вазов в парка Бундек.

Същия ден Борисов ще пристигна в столицата на Украйна Киев, където ще проведе среща с президента на Украйна Петро Порошенко и с премиера Володимир Гройсман. Очаквани теми на разговорите са задълбочаването на двустранните отношения и актуални външнополитически въпроси.

По неофициална информация вечерта в събота премиерът ще присъства на финалния мач от Шампионската лига по футбол между "Реал Мадрид" и "Ливърпул" в украинската столица.

В неделя премиерът Борисов ще участва в церемония по откриване на мемориална плоча на Димитър Пешев.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти