Предлагат Летище София да се казва "Джон Атанасов"
17.05.2012 | 12:57
Предлагат Летище София да се казва "Джон Атанасов"
Зад идеята стои инициативен комитет, основан от Максим Бехар, Соломон Паси и Петър Пунчев

Името на Летище София да се смени на летище "Джон Атанасов" - тази идея лансира инициативен комитет, зад чието основаване стоят известният ПР специалист Максим Бехар, бившият външен министър на страната ни Соломон Паси и радиожурналистът Петър Пунчев, съобщава M3 Communications Group.

Преименуването ще спомогне за подобряване на имиджа на България и ще провокира повече интерес от страна на чуждите туристи и туроператорите, смята Бехар.

Освен Джон Атанасов, другата идея за промяна на името е летището да бъде преименувано на "Св. Св. Кирил и Методий". На Максим Бехар обаче повече му харесва идеята летището да се нарича Джон Атанасов.

Като пример за положителния ефект от промяната на името известният ПР специалист посочва решението на чешките власти да сменят името на летището в Прага на "Вацлав Хавел".

Идеята за промяна на името на аеропорта е провокирана от статия на известен американски журналист, който е посетил страната ни. Той я описва като прекрасна – с хубави плажове и страхотни хора, но отбелязва, че е повече от странно "да кацаш на летище, което се нарича "Враждебна".

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти