През лятото в Слънчев бряг цялата стока ще е в магазините, обяви Ангелкова
08.02.2018 | 18:00
econ.bg
През лятото в Слънчев бряг цялата стока ще е в магазините, обяви Ангелкова
Тя инспектира плажа "Слънчев бряг-север" и провери дали са премахнати незаконните преместваеми обекти

През идното лято в Слънчев бряг ще бъдат забранени щендерите в Слънчев бряг, така че цялата стока да бъде вътре в павилионите. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова в Слънчев бряг, цитирана от агенция "Фокус". За целта предстои подписване на специално споразумение за сътрудничество с МВР в рамките на техните компетенции. "Със сигурност ще има изключително засилен контрол", поясни министърът.

Тя инспектира плажа "Слънчев бряг-север" и провери дали са премахнати незаконните преместваеми обекти.

Длъжни сме да установим съборени ли са всички 190 обекта, които надхвърлят одобрената схема, обясни тя.

При инспекцията обаче е установено наличие на частни имоти почти на територията на плажа. "Това са т. нар. "джобове". В тях са монтирани преместваеми обекти, които имат разрешителни, и затова няма как да бъдат съборени", отбеляза министър Ангелкова.

Според нея трябва да има пълна промяна на облика на алеята в Слънчев бряг. "Категорично, започнем ли премахването на щендерите и стоката да си остане само в павилионите, мисля, че този тип промяна ще е видима и добре приета", допълни Ангелкова.

Наскоро тя представи проект за изгледа на новите временни обекти, които пилотно ще се разположат тъкмо в Слънчев бряг. Организация на местния бизнес ги оприличи на екотоалетни. От днешното й изявление се разбира, че концепцията на обектите ще се обсъжда тепърва с бранша.

Тя цитира и "независимо проучване на "Галъп интернешънъл", в което се казва, че голяма част от хората – близо 55%, подкрепят павилионите да има единна визия. Повече от 62% от запитаните искат да има заведения и павилиони на плажа, но съответно да се спазва необходимият ред и законност. "Това е и което ние ще направим – няма да има никаква стока извън павилионите", обясни министърът на туризма.

Тя каза, че новите обекти няма да бъдат поставяни на главната алея, защото алеите трябва да са свободни за разходка. "Оттам нататък ще може навсякъде, където е възможно, да има преместваеми обекти, които по никакъв начин не затрудняват другата дейност, отговарят на изискванията и са поискани. При всички положения новата схема трябва да бъде изцяло съобразена със заобикалящата среда в курорта", коментира Ангелкова.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти