През лятото 5.5 млн. туристи са посетили България, отчете Ангелкова
14.10.2018 | 10:00
econ.bg
През лятото 5.5 млн. туристи са посетили България, отчете Ангелкова
"6.9 милиона чуждестранни туристи са от януари до август, което е ръст от около 6% и поставя България на едно от челните места за устойчивост като дестинация и като избор на туристическия продукт", отбеляза тя

Над 4 милиона и 480 хиляди чуждестранни туристи са посетили България през юни, юли и август, а приходите от туризъм са с 3.6% ръст, отчете министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за БНТ.

"6.9 милиона чуждестранни туристи са от януари до август, което е ръст от около 6% и поставя България на едно от челните места за устойчивост като дестинация и като избор на туристическия продукт", отбеляза тя.

За първите 7 месеца над 2 милиарда евро са приходите от международен туризъм, което е ръст от около 8.1%, информира още Ангелкова. Само за юни и юли, които са активните месеци на летния сезон, имаме над 1 милиард и 200 милиона евро приходи, допълни още тя. По думите й за миналата година около 12% от БВП се дължи на туризма.

"Равносметката показва, че 4 и 5-звездните хотели вече последователно 3 години са на първо място като избор за място за настаняване на всеки, който посещава нашата страна. 65% от чуждестранните туристи отсядат в такива хотели", коментира министърът.

Тя отчете, че през лятото тя и екипът й са направили над 300 проверки по плажовете. Най-честите нарушения били свързани с липса на спасители и оборудване на спасителните и медицински постове, указателни табели и надвишаване на търговската площ.

 

 

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти