Премахнаха почти декар и половина бетон от плаж Слънчев бряг
16.02.2018 | 14:40
econ.bg
Премахнаха почти декар и половина бетон от плаж Слънчев бряг
Министърът на туризма Николина Ангелкова направи инспекция на място в края на миналата седмица, за да провери как върви събарянето на незаконните обекти

Освобождават се 1438 кв. м площ от ивицата на морски плаж „Слънчев бряг – север“, заети от бетонни елементи на игрище за мини голф. Той е сред незаконните обекти, съборени при разчистването на ивицата от новия наемател и са част от неговите задължения по договор. Премахването на нерегламентираните постройки е част от подготвителните дейности преди началото на предстоящия летен сезон. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова направи инспекция на място в края на миналата седмица, за да провери как върви събарянето на незаконните обекти. Тогава бе установено, че повече от 190 незаконни постройки са премахнати. Всички нерегламентирани обекти трябва да бъдат съборени и плажът да е разчистен до средата на май, когато влиза в сила забрана за строителство по курортите.

През 2016 г. беше прекратен договорът с концесионера на плаж „Слънчев бряг – север“ заради разполагането на обекти с площ надвишаваща с 8000 кв. м одобрената от министъра на туризма схема. В началото на 2017 г. бе определен нов наемател на плажа. Срокът на договора е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1,650 млн. лв. Цените на плажните принадлежности бяха намалени с до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти