Премиерите на Русия и България ще обсъждат сътрудничеството в енергетиката и туризма идната седмица
25.02.2019 | 14:40
econ.bg
Премиерите на Русия и България ще обсъждат сътрудничеството в енергетиката и туризма идната седмица
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев, който ще е на официално посещение в България на 4 и 5 март по покана на българския премиер

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев, който ще е на официално посещение в България на 4 и 5 март по покана на българския премиер. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Слухове за посещение на Медведев у нас се носят от седмици, но конкретните дати не бяха официално обявени.

Визитата на руския министър-председател ще започне в понеделник с церемония по официалното посрещане от премиера Бойко Борисов на пл. Св. Александър Невски в София, след което председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн.

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Във вторник, 5 март, министър-председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти