Премиерът Борисов участва в конференция по сигурността в Мюнхен
15.02.2019 | 10:25
econ.bg
Премиерът Борисов участва в конференция по сигурността в Мюнхен
Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще произнесе реч по време на форума. Очаква се вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс също да участва във форума

В германския град Мюнхен започва конференция по сигурността. Началото ѝ е на фона на намеренията на Русия да излезе от договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег.

В доклад на организаторите на Мюнхенската конференция се посочва, че се сбъдва пророчеството за нова ера на съревнование между великите сили Вашингтон, Пекин и Москва. Берлин и Париж. Те трябва да работят по-ефективно заедно, за да повишат възможностите за "слабо подготвения" ЕС да се справи със засилилата се надпревара между великите сили, пише още в доклада за 2018.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще произнесе реч по време на форума. Очаква се вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс също да участва във форума.

НАТО няма да бърза с отговора на руските действия, предприети в нарушение на договора със САЩ за ракетите със среден обсег в Европа, каза пък наскоро генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Очаква се на Мюнхенската конференция България да е представена от премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

В рамките на форума премиерът Борисов ще има срещи с главния преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние и с еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер. 

Преди това, на официална церемония в Белград, премиерът Бойко Борисов ще бъде награден с най-високото държавно отличие - „Орденът на Република Сърбия" заради изключителните му заслуги за развиване и затвърждаване на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти