Премиерът даде старт на строителството на магистрала "Европа"
23.05.2019 | 11:05
econ.bg
Премиерът даде старт на строителството на магистрала "Европа"
Премиерът Бойко Борисов даде началото на строителството на отсечката Драгоман - пътен възел Храбърско от магистрала "Европа". Тя ще свързва София с граничния пункт „Калотина“ на границата със Сърбия

Премиерът Бойко Борисов даде началото на строителството на отсечката Драгоман - пътен възел Храбърско от магистрала "Европа". Тя ще свързва София с граничния пункт „Калотина“ на границата със Сърбия.

Лот 2 от магистралата е с дължина 17 км. Стойността на трасето е над 117 млн. лева, а срокът за завършване на строителството е 2 години.

„Догодина октомври, в края на октомври, за Нова година трябва да ходят до Белград, който иска, по магистралата. От Бургас като тръгнат, до Белград и Мюнхен трябва да има всеобхват, или от Истанбул през София до Белград“, каза Борисов.

Цялото трасе на магистрала Европа е 48 км и е част от трансевропейския коридор, който свързва Европа с Азия.

По-късно през деня Борисов ще присъства и на пускането в движение на първия участък от лот 3.1 на магистрала „Струма“. Отсечката е с дължина 6,5 километра и ще пренасочва автомобилния трафик от главен път Е-79, който минава през Благоевград.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти