Приватизацията на "БДЖ-Товарни превози" е на финала

17.07.2012 | 09:12
по статията работи: Петър Чернев
Само 1 кандидат остана с интерес към покупката на дружеството
Приватизацията на "БДЖ-Товарни превози" е на финала

Само един е кандидатът за приватизация на дружеството за товарни превози на БДЖ. Това стана ясно вчера, когато изтече срокът за подаване на документи за работа с класифицирана информация, което е задължително условие за кандидат-купувачите. Дружеството "Дует Реълуей България" е част от холдинг в Люксембург, в който влизат две английски инвестиционни дружества, информира БНТ.

Оттук нататък приватизационната процедура изключва присъединяването на допълнителни участници.

"В тази тежка финансова година сме длъжни да ухажваме всеки инвеститор", заяви изпълнителният директор на Агенцията по приватизация Емил Караниколов. Тъй като кандидататът е само един, Караниколов предвижда, че приватизационната процедура ще завърши в по-кратки срокове.

Останалите 5 фирми, някои от тях представени от адвокати, които бяха купили документация за участие в публичния конкурс, запазиха мълчание. Единствено представителите на чешката "Advanced World Transport" са обявили, че се отказват. "Дори и да намалим критериите за допустимост, няма да има по-голям интерес", заяви Караниколов, защото по думите му - не дойдоха нито големи стратегически, нито финансови инвеститори.

Преди дни министърът на транспорта Ивайло Московски обяви, че логичната продажна цена е поне 200 млн. лв. С тази сума се надяваме да покрием поне част от задълженията, които железницата има към кредиторите, каза той.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...