Приватизират заводите "Арсенал" и "Терем" до края на годината
02.05.2011 | 09:30
Приватизират заводите "Арсенал" и "Терем" до края на годината
Едновременно с това продължава и процедурата по продажба на ВМЗ Сопот

До края на годината ще бъдат приватизирани държавните дялове във военните заводи "Арсенал" и "Терем". Това съобщи вчера пред БНР изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) Емил Караниколов, цитиран от в. "Монитор". Разговорите с консултантите за тяхната продажба са напреднали, уточни той. Процедурите обаче ще бъдат малко по-дълги, защото има необходимост от повече предварителни проучвания поради особения режим на търговия с военна продукция.

Едновременно с това продължава и процедурата по продажба на ВМЗ Сопот. През следващата седмица ще започне изборът на инвестиционен посредник за продажба на държавните дялове в електроразпределителните дружества на ЧЕЗ и ЕВН.

Сега е най-добрият момент за продаване на „Булгартабак", тъй като в момента предприятието е печелившо, каза още Караниколов. „Основните цели пред агенцията са да запази и развие дейността на дружеството, да гарантира местата на работниците, да гарантира изкупуване на български тютюн, както и това от сделката да влязат средства в държавния бюджет", каза той. В процедурата ще се допуснат да участват само сериозни стратегически и финансови инвеститори.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти