Проверяват междинно топломерите в София?
18.02.2013 | 16:16
Проверяват междинно топломерите в София?
Отчитането да се извърши в извънработно време, настоява кметът Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова настоява доставчикът на топлинна енергия "Топлофикация София“ АД да извърши междинно засичане на топломерите на всички свои абонати, информират от Столична община. Тя настоява проверката да бъде извършена в неработно време.

Фандъкова се срещна днес с председателя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков и ръководството на топлофикационното дружество. Настояването ѝ е междинният отчет на реалното потребление на парното да бъде извършен в едномесечен срок и компанията да изготви изравнителни сметки за абонатите си. Планирано е засичането да стане през месеците февруари и март 2013 г.

В сряда столичният кмет ще се срещне с граждански и потребителски организации. В рамките на срещата ще бъдат обсъдени конкретни техни предложения за подобряване на дейността на столичната "Топлофикация" по отчитането на енергията.

Припомняме ви, че в момента тече проверка на Сметната палата за дейността на топлинният доставчик. Причината е оповестената информация за масовото завишаване на сметките за парно на граждани.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти