Проверяват случая с "Карат-С" до 15 ноември

26.10.2012 | 16:35
по статията работи: Петър Чернев
И Бойко Борисов се интересува от случая
Проверяват случая с "Карат-С" до 15 ноември

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е обсъдила случая  „Карат-С” с премиера Бойко Борисов.

"Лично премиерът Бойко Борисов се обади тази сутрин и поиска информация по случая с "КАРАТ С". Информирала съм го за всичко, което сме направили, а именно, че грешката беше установена след проверка по моя заповед", заяви градоначалникът, предаде БТА.

 

До 15 ноември трябва да приключи проверката по случая с „Карат-С”. Това каза пред журналисти по-рано днес зам.-кметът на Столична община с ресор транспорт Любомир Христов по повод скандала да се изплатят около 3 млн. лв. лихви на превозвача,

Той добави: Очевидно има грешка в изчисленията, затова столичният кмет Йоданка Фандъкова върна решението и назначи на Дирекция „Вътрешен одит” и дирекция „Финанси” да извършат проверка, за да се установи всъщност къде и по какъв начин е направено това погрешно изчисление.

На този етап нямало аргументи, които да показват умишлена грешка. Проблемът, според Христов бил, че до голяма степен сме се доверили на хората, които са ни дали информация. След приключилата проверка всички хора, отговорни за тази грешка, ще си понесат последствията, заяви зам.-кметът Христов.

Вчера стана ясно, че грешка за близо 2,7 милиона лева са допуснали от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).щ

През лятото експертите му изчислиха, че Общината дължи на частния превозвач „Карат-С" повече от 12 милиона лева, от които над 3 милиона са лихвите по дълга. Няколко месеца по-късно проверка, назначена от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, показа, че дължимата лихва е над пет пъти по-малка от обявената и възлиза на над 600 000 лева. Огромната разлика ядоса столичния кмет, а Общинският съвет анулира решението си от преди две седмици, което позволяваше плащането на голямата сума, информира Дарик радио.

Безпрецедентният скандал ще стигне до прокуратурата и Сметната палата, които ще бъдат сезирани от общинските съветници от БСП.

Завишените лихви се дължат на политическа поръчка от собственика на „Карат-С" и спонсор на ГЕРБ - Миролюб Столарски, каза още съветникът на от БСП Георги Кадиев

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...