Производител на части за авиацията и софтуерна компания са обявени за първокласни инвеститори
07.07.2017 | 15:30
econ.bg
Производител на части за авиацията и софтуерна компания са обявени за първокласни инвеститори
Министърът на икономиката съобщи, че от началото на 2017 г. по закона Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проектa на обща стойност над 158 млн. лв.

Компанията за производство на басти и системи за авиационната индустрия Удуърд България" и създателят на софтуер за управление на риска "Традео БГ" получиха сертификати за инвеститор клас "А" от държавата днес, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Управителят на "Удуърд България" ЕООД Емил Илиев съобщи, че проектът на компанията е за разширяване на дейността за производство на компоненти, части и системи за авиационната индустрия. По думите му американската компания "Woodward Inc" e водеща в авиационното производство и работи с компании като "Airbus" и "Boeing", а инвестиционният проект е свързан с развитието на европейски производствен обект. Инвестицията е на стойност над 9 млн.лв., като с осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 107 нови работни места.

Управителят на "Традео БГ" ЕООД Алекс Бехар, посочи че инвестиционният проект на компанията предвижда разширяване на съществуващо предприятие и цели да помогне инвестиционните посредници да организират и управляват ефективно процесите си чрез софтуер за управление на риск. С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити над 50 нови работни места.

Министърът на икономиката съобщи, че от началото на 2017 г. по закона Закона за насърчаване на инвестициите са сертифитнирани 11 проектa на обща стойност над 158 млн. лв., като проектите предвиждат разкриването на 4008 нови работни места. "Седем от проектите са във високотехнологични производства и услуги", допълни той.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти