Прокуратурата няма да проверява произхода на парите, с които "Инерком" купува ЧЕЗ
07.03.2018 | 17:45
econ.bg
Прокуратурата няма да проверява произхода на парите, с които "Инерком" купува ЧЕЗ
Ако ДАНС и НАП открият каквито и да е било нарушения, включително и данни за престъпления, прокуратурата ще бъде сигнализирана, обясни Цацаров

Засега прокуратурата няма да работи по искането на БСП да бъде проверен произходът на парите, с които "Инерком" възнамерява да закупи "ЧЕЗ-България". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БНР. Цацаров припомни, че такава проверка вече се прави от компетентните органи - ДАНС и НАП. Държавното обвинение обаче започва работа по другото искане на БСП - да провери как е бил приватизиран държавният дял в електроразпределителното дружество.

Ако ДАНС и НАП открият каквито и да е било нарушения, включително и данни за престъпления, прокуратурата ще бъде сигнализирана, обясни Цацаров.

"Но да бъде извършвана проверка от наша страна и по отношение на сделката, мисля, че преди време беше воден такъв дебат относно възможността на прокуратурата да проверява търговски сделки, включиелно и сделки от този характер. Тоест, ако сега това искане бъде изпълнено, това означава прокуратурата да разпореди на същите тези органи - НАП и ДАНС същата проверка, която вече им е разпоредена.

Ако тези органи открият закононарушения са длъжни да сигнализират прокуратурата“, каза той, цитиран от БГНЕС.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти