Пускат от утре топлата вода на СУ
16.09.2010 | 16:45
Пускат от утре топлата вода на СУ
Изплащането на задълженията през лятото е било изключително трудно поради липсата на допълнителни средства

От утре ще започне пускането на топлата вода в общежитията на Софийския университет "Свети Климент Охридски". Това съобщ пред Дарик радио ректорът на висшето училище проф. Иван Илчев. Топлоподаването беше спряно заради задължения на Алма матер към "Топлофикация", които са в размер на около 1.4 млн. лв. Само за общежитията сумата е  840 000 лева.

За разрешаване на проблема с топлата вода от висшето училище  са се свързали с премиера Бойко Борисов, стана ясно от думите на Илчев. Той добави, че в началото на следващата седмица ще се проведе тристранна среща, в която ще участват той, кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на "Топлофикация" Петко Милевски. По време на нея ще бъде приет за разсрочено плащане на задълженията на висшето училище.

Изплащането ще бъде съобразено с възможностите на университета. През изминалите дни оттам вече са превели малка част от задълженията, предаде Dariknews.bg. По този повод Илчев коментира: Платили сме някъде към 120 хил. лв., което не е много. Това е малка част от задълженията - някъде под 10 на сто от задълженията.

Изплащането на задълженията през лятото е било изключително трудно поради липсата на допълнителни средства, като например студентски такси: Сега септември-октомври са два месеца, когато се получават малко по-добри приходи.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти