Пуснаха допълнително 20 хил. годишни винетки заради празниците
09.04.2012 | 14:02
Пуснаха допълнително 20 хил. годишни винетки заради празниците
Те могат да бъдат купени от 3450 пункта в страната

Допълнително с 20 хиляди годишни винетки за 2012 г. са заредени разпространителските пунктове заради настоящите великденски планове.

Водачите на автомобили, които досега не са се снабдили с винетен стикер за 2012 г., могат да го закупят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи вериги магазини за хранителни стоки и т. н, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове. Винетните стикери за 2012 г. могат да сe намерят в 3450 пункта.

За трета поредна година винетните такси не са променяни, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". За 2012 г. годишната винетка за автомобилите струва 67 лв., месечната – 25 лв., а седмичната – 10 лв. Винетките за превозните средства от първа и втора категория, в които влизат тежкотоварните превозни средства, също се предлагат на старите си цени. Без промяна са и стикерите за превозните средства с чуждестранна регистрация.

Винетките тази година са с нов дизайн и по-висока защита срещу фалшификация.

Най-предпочитани от водачите на леки автомобили са годишните винетки, следвани от седмичните и месечните. Закупените годишни стикери за коли досега са над 1,3 млн. броя, седмичните – около 360 хиляди бр., а месечните близо 18 000 бр. Най-търсени от водачите на тежкотоварни превозни средства са дневните винетки.

АПИ препоръчва на водачите на пътни превозни средства да закупуват винетни стикери единствено от официалната дистрибуторска мрежа.

Образците на винетните стикери за 2012 г. можете да видите тук.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти