Разпитваха търновски съдии за корумпирания им колега
22.10.2010 | 17:28
Разпитваха търновски съдии за корумпирания им колега
Съдията Славчо Петков беше задържан вчера с подкуп от 6000 лв.

Повече от два часа председателят на Окръжния съд във Велико Търново Мая Маркова и нейния колега Христо Томов са на разпит в прокуратурата. Двамата бяха призовани по повод случая с арестувания техен колега Славчо Петков.

Славчо Петков, Мая Маркова и Христо Томов са съдиите, които е трябвало да гледат делото срещу групата, обвинена за кражба на горива, предаде БТА. Неин член е Емил Шопов, който подаде сигнал в прокуратурата, че съдията Славчо Петков му е искал подкуп за да потвърди оправдателната присъда.

Пред журналисти Мая Маркова коментира, че й се струва невероятно случилото се и не може да повярва. Станалото меко казано е обидно, допълни тя. Както и аз, така и всички съдии от Велико Търново се чувстваме зле, заяви Мая Маркова и допълни, че познава Славчо Петков много добре. По думите й със сигурност е имало такива, които му желаят злото.

Припомняме ви, че Славчо Петков беше задържан вчера с подкуп от 6000 лева при акция на ГДБОП и Софийската градска прокуратура. Петков сам е поискал парите. Съдията е подслушван със специални разузнавателни средства и през това време е разговарял няколко пъти с подсъдимия.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти