Разходите на фолксваген по Дизелгейт са за 16,7 млрд. долара
17.10.2016 | 09:30
econ.bg
Разходите на фолксваген по Дизелгейт са за 16,7 млрд. долара
Най-новата сделка със защитниците означава, че германският концерн вече се е ангажирал да похарчи 16,7 милиарда долара за обезщетяване на американските собственици и за удовлетворяване на претенции на отделните щати

Фолксваген се е споразумял да плати 175 милиона долара на американските адвокати, съдещи го от името на собствениците на 475 000 замърсяващи коли.

През август адвокатите по делото, заведено с колективен иск, поискаха към 332,5 милиона долара за такси и разноски за работата им по уреждане на спора чрез извънсъдебно споразумение за 10 милиарда долара. 

Чрез него собствениците на автомобили с 2-литров двигател получиха възможността да продадат обратно на компанията превозните си средства, предаде БТА.

Най-новата сделка със защитниците означава, че германският концерн вече се е ангажирал да похарчи 16,7 милиарда долара за обезщетяване на американските собственици и за удовлетворяване на претенции на отделните щати, федералните регулаторни власти и търговците.

Скандалът Дизелгейт избухна преди малко повече от година, когато след разследване в САЩ Фолксваген призна, че е манипулирал тестовете за дизелови емисии при над 11 милиона коли по света.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти