Рестартират фонда за глобите от КАТ
30.05.2017 | 15:00
econ.bg
Рестартират фонда за глобите от КАТ
С парите ще се купуват камери и ще се монтират нови знаци

Рестартът на Фонд "Пътна безопасност", в който се събират платените глоби от нарушителите на пътя, е една от мерките, с които държавата ще се бори с войната по пътищата.

От 2013 г. този фонд не работи, а рестартът му бе част от предизборните обещания на ГЕРБ. "Искаме да го направим реално работещ и с приходите в него да се реализират сериозни превантивни мерки", обясни вчера председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Горна Оряховица, пише в. "Стандарт".

Цветанов бе гост на проявите по повод празника на града. Пример за превантивна мярка е допълнително образование на подрастващите. "С фонда на практика самите нарушители по пътищата ще инвестират в изграждането на инфраструктура и в осъществяването на по-сериозен контрол", подчерта Цветанов.

И обясни, че една от задачите е на участъци от по 100 км да има минимум по три-четири камери. "Няма да търпим войната по пътищата да продължава", заяви зам.-шефът на ГЕРБ. И посочи, че съботната среща при премиера Бойко Борисов е много ясен знак за това.

"У нас имаше период, в който жертвите по пътищата от средно 1000 годишно намаляха на 600. Това беше периодът, в който имаше реални резултати от проведените политики. Сега трябва да обединим усилия да върнем тези нива и дори да ги намалим", подчерта Цветан Цветанов.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти