Росен Желязков оттегли кандидатурата си за председател на КЗК
09.03.2016 | 16:22
econ.bg
Росен Желязков оттегли кандидатурата си за председател на КЗК
Не искал да се състезава сам със себе си

Единственият кандидат за председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Росен Желязков оттегли кандидатурата си. Това каза самият той по време на изслушването на кандидатите за председател, заместник-председател и членове на КЗК в парламентарната икономическа комисия.

Желязков подчерта, че решението му е лично, защото не търси служебна победа и държи да отпадне всяко съмнение за предпоставеност на избора. 

„Тази позиция е моя автономна позиция, мое и независимо решение, за което съм информирал на вносителите на кандидатурата и номиниралите ме“, добави той.

Останаха 10 кандидати за заместник-председател и членове на КЗК за изслушване. Това са Красимир Витанов, Кирил Добрев, Кирил Дойчинов, Калина Павлова, Георгица Стоянова, Анна Янева, Димитър Кюмюрджиев, Николай Илиев, Пламен Киров и Стамен Гърбелов.

По думите на председателя на икономическата комисия Петър Кънев кандидатите отговарят на условията за длъжностите, за които са предложени, изпратено е и запитване за проверка в Комисията по досиетата. Предложените за споменатите длъжности ще имат право на 10 минути представяне.

След политически консултации, продължили пет минути, заседанието на комисията беше отложено.

Мандатът на регулаторния орган изтече през октомври миналата година. Смяната на състава на КЗК предизвика остри политически коментари през последните дни.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти