Руските милиардери са станали със 17 млрд. долара по-богати от началото на годината
02.09.2017 | 09:00
econ.bg
Руските милиардери са станали със 17 млрд. долара по-богати от началото на годината
Според данните, Алексей Мордашов, основен акционер в ПАО „Северсталь“ е най-богатият човек в Русия

Целокупният капитал на 28-те руски доларови милиардери се е увеличил със 17,09 милиарда долара от януари до август 2017-а година, предаде ТАСС, цитирана от Фокус. Руската агенция се позовава на данни от публикувания днес Bloomberg Billionaires Index, който се обновява ежедневно.

Според данните, Алексей Мордашов, основен акционер в ПАО „Северсталь“ е най-богатият човек в Русия (състоянието му се оценява на 18,4 милиарда долара), а неговият капитал, за разглеждания период, се е увеличил с 1,49 милиарда долара. На второ място в списъка е президентът на „Интеррос“ и председател на управителния съвет на „Норилски никел“, Владимир Потанин, който е забогатял с 905 милиона долара и моментното му състоянието се оценява на 17,5 милиарда.

Третото място заема ръководителят на Съвета на директорите на Новолипецкия металургически комбинат, Владимир Лисин, чийто капитал е нараснал с 3,47 милиарда долара, за да стигне до 16,6 милиарда. Той е задминал ръководителя на групата „Ренова“ Виктор Векселберг, който има 15,6 милиарда.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти