Ръст на строителството на сгради в страната
09.04.2014 | 10:00
Ръст на строителството на сгради в страната
Анализатори отчитат повишено търсене на ваканционни имоти и офис площи през 2013 г.

Раздвижване на пазара на строителството на сгради за 2013 г. отчитат анализатори от Националния регистър за ново строителство.

Оттам отбелязват, че през изминалата година се е повишило търсенето и инвестициите във ваканционни имоти и офис площи. Очаква се това да даде тласък на икономиката ни с откриването на нови работни места.

Чаканият в последните 5 години ръст в строителството, наблюдаван през 2013 г. изпрати София на първо мято сред градовете ни по застроена площ. С над 28% се е увеличило високото, а с близо 15% – жилищното строителство в столицата, заради увеличеното търсене на апартаменти, информират от БНТ.

Интересът към закупуване на ваканционни имоти също нараства и Варна отчита ръст в строежа им за 2013 г. Въпреки негативната тенденция за закриване на строителни фирми от 2007 г. насам, сега се появяват нови предприемачи, посочват още анализаторите.

Така през 2013 г. в страната строителството на жилищни сгради се е увеличило с 16% в следствие на търсенето. При запазване на този интерес прогнозите са за втора година с ръст в строителството от началото на кризата. 

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти