Световният икономически форум Давос започва в отсъствието на водещи лидери
22.01.2019 | 15:00
econ.bg
Световният икономически форум Давос започва в отсъствието на водещи лидери
3000 политици и бизнесмени се събират за ежегодната среща в швейцарския курорт Давос, за да се опитат да намерят решения на световни предизвикателства, въпреки че на форума няма да присъстват ключови световни лидери

Започва Световният икономически форум в Давос на фона на икономическо и политическо безпокойство, съобщава ДПА.

3000 политици и бизнесмени се събират за ежегодната среща в швейцарския курорт Давос, за да се опитат да намерят решения на световни предизвикателства, въпреки че на форума няма да присъстват ключови световни лидери.

Новият бразилски президент Жаир Болсонару ще изнесе първата ключова реч по време на четиридневното събитие днес следобед. Това е и първата поява на Болсонару на международно събитие, откакто пое управлението на Бразилия по-рано този месец.

Бразилският президент зае мястото на американския лидер Доналд Тръмп, който отмени участието си заради вътрешнополитическите проблеми, които оставиха правителството без бюджет вече един месец.

Германският канцлер Ангела Меркел, японският премиер Шиндзо Абе и генералният секретар на ООН Антонио Гутериш ще присъстват на събитието.

Забавеният световен икономически ръст, популизмът, политическото напрежение, търговските войни и неясният път на Великобритания са сред темите, които ще бъдат обсъдени от световните лидери.

Тази година официалната тема е "Глобализация 4.0" - визия за свързан свят, който се бори с икономическото неравенство чрез глобализиране на търговията и производството.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти