Светослав Симеонов временно оглавява ДФ "Земеделие"
07.10.2010 | 19:45
Светослав Симеонов временно оглавява ДФ "Земеделие"
Досегашният шеф Калина Илиева е освободена. Според министър Найденов до последните дни тя е ходела на работа

Светослав Симеонов е назначен за временен изпълнителен директор на ДФ "Земеделие". Той ще осъществява организацията, ръководството и представителството на фонда до провеждането на процоедура за нов изпълнителен директор. Досегашният шеф на фонда Калина Илиева е освободена от поста.

Изборът е съгласуван с премиера Бойко Борисов и министъра по управление на европейските фондове Томаслав Дончев. Управителният съвет взе това решение с оглед да обезпечи оперативното функциониране на фонда във връзка с предстоящите неотложни задачи по управлението на средствата от европейските фондове, става ясно от информацията на фонда.

Светослав Симеонов отговаряше досега като зам.-изпълнителен директор за програма САПАРД и оперативна програма "Рибарство". Преди това той заемаше длъжността директор на дирекция "Наблюдение и контрол на дейността на Разплащателната агенция" към Министерство на земеделието и храните.

За отсъствието от работа на Калина Илиева се разбра преди около седмица, когато пред БНР земеделският министър съобщи, че тя е в болничен заради сериозно заболяване. Впоследствие пък в ефир се включи бащата на Илиева- шефът на столичната пожарна Иван Илиев, който уточни, че дъщеря му е в напреднала бременност и това е истинската причина за отпуска й, припомня Дневник.bg.

Според представители на фонда и земеделското министерство, с които "Дневник" се свърза, разпоредбите в трудовото законодателство, които забраняват уволнение при отсъствие по болест или майчинство, в случая не се прилагат, тъй като длъжността директор на фонда е изборна.

Имаше представен болничен лист за съвсем друго заболяване на Калина Илиева и аз затова помолих да я оставят да се възстанови и тогава да отговаря на въпроси. Не само аз, не знаеха и премиерът, и Томислав Дончев. Това заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов тази сутрин в ефира на bTV относно бременността на председателя на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Калина Илиева.

Светослав Симеонов ще бъде натоварен да я замества в ДФЗ. Нещата няма да спрат, коментира министърът. Той допълни: Като принципал нямам пряко наблюдение върху дейността на фонда, днес ще получим подробен доклад, ако има изоставане в дейността на фонда, това ще бъде наваксано.

Доколкото знам буквално в последните дни Илиева е ходела на работа във фонда, така че надали се е забавила дейността на фонда. Това е изключително личен въпрос. Разговарях с нея и казах, че най-малкото като човек й желая здраве и щастие, заяви Найденов във връзка с бременността на шефа на Фонд "Земеделие". По този повод той допълни, че Илиева е отличен специалист, който е бил избран от УС на фонда.

Единственият проблем, който аз имах с нея, беше, че някак си е нелепо да научавам от радиото, че тя е бременна и е родила преди няколко дни, завърши Найденов, цитиран от БГНЕС.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти