Свинаров: Участието на НДСВ в тройната коалиция беше грешка
11.09.2009 | 09:44
Свинаров: Участието на НДСВ в тройната коалиция беше грешка
"Терем" тежи на Министерството на отбраната, твърди бившият министър

Като дългогодишен адвокат, какъвто съм, би трябвало да ви е ясно, че дъщеря ми би могла да бъде на абитуриентския си бал с много по-скъпа кола отколкото 10-годишно БМВ. Това заяви бившият министър на отбраната от правителството на НДСВ Николай Свинаров пред bTV. Едната кола е купена две години преди моето идване в министерството и това е оригиналният й цвят, каза още Свинаров.

Бившият военен министър трябваше да отговори на няколко въпроса, свързани с покупките на ведомството, което е ръководил. Той не коментира закупуването на хеликоптери, като посочи, че това е станало по време на управлението на министър Веселин Близнаков.

Свинаров съобщи, че първата белгийска фрегата е била купена по негово време. Тя била купена изгодно, тъй като била предназначена за резервни части. За следващите фрегати Свинаров нямал отношение.

"Аз заварих много лош автомобилен парк на военните и са били закупени 100 тойоти по обществена поръчка, както и джипове за мисиите на Българската армия в чужбина. Разчитам на една добра проверка в министерството и да се види истината", заяви още бившият военен министър, цитиран от БГНЕС. Той допълни, че според него "Терем" тежи на Министерството на отбраната:

"Там не се произвежда, а трябва да се плащат заплати. Не можем да си позволим това. Държавата се оказа лош стопанин. Трябва да се помисли за раздържавяване - приватизацията трябва да бъде не само законообразна, но и полезна".

В заключение Свинаров каза, че е политическа грешка участието на НДСВ в Тройната коалиция, особено след приемането на България в ЕС. "За Симеон Сакскобургготски мога да кажа само добри неща. Всеки министър трябва да отговаря за времето, когато е бил начело на Министерство на отбраната", завърши Свинаров.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти