Сигнал срещу икономическия министър заради кадрови промени
24.03.2017 | 14:25
econ.bg
Сигнал срещу икономическия министър заради кадрови промени
Въпреки че е бил запознат с нередностите около документацията за държавни дружества, Седларски е наредил смяната на ръководствата на редица дружества с държавно участие

Сигнал срещу служебния министър на икономиката Теодор Седларски ще е обект на проверка от специалните служби, предаде БГНЕС. Става въпрос за нередности при смяна на членове на бордовете на редица държавни дружества.

Въпреки че е бил запознат с нередностите около документацията за държавни дружества, Седларски е наредил смяната на ръководствата на редица дружества с държавно участие. Обект на проверка ще бъдат и служители на Министерство на икономиката, за които има съмнение, че са лобирали в полза на частна компания от азиатска държава.

Преди десет дни, по разпореждане на Седларски бе сменено ръководството на "София Тех парк", а тази седмица и ръководството на най-големия холдинг под шапката на икономическото министерство - "Държавна консолидационна компания" ЕАД. 

Ръководството на "София Тех парк" си тръгна след скандала, разразил се заради "Уолтопия" и писмото на собственика Ивайло Пенчев към ръководителите на парка.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти