Симеонов отвръща на удара: Ангелкова подготвяла продажба на 20 дка плаж
05.06.2018 | 11:45
econ.bg
Симеонов отвръща на удара: Ангелкова подготвяла продажба на 20 дка плаж
Ставало дума за пътя и паркинга на хотела, кацнал в морето край Слънчев бряг

Отговорът на вицепремиера Валери Симеонов към министърката на туризма Николина Ангелкова не закъсня, след като тя оспори версията, че дискотеки в Слънчев бряг са незаконни и трябва да бъдат премахнати. 

Малко след участието на Ангелкова в сутрешния блок на Нова тв Симеонов извади нов коз с неофициална информация и я публикува в профила си във фейсбук. Според данните, изнесени от вицепремиера, министърката на туризма е поискала писмено от регионалното министерство 20 дка плаж - изключителна държавна собственост - да  бъдат прекатегоризирани като частна държавна собственост.

"Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели", твърди Симеонов.

По думите му става дума за пясъчни терени около хотели на председателката на Съюза на собствениците в Слънчев бляг Елена Иванова и за асфалтирания път до хотел "Оазис" на плажа в курорта. Това е скандалният хотел, построен почти в морето, който нашумя неотдавна. 

Симеонов припомня, че през миналата година след негови сигнали незаконни обекти, свързани с Иванова, са били премахнати, а самата тя е била сред защитничките на шумните заведения в Слънчев бряг по време на акциите срещу силната музика, водени отново лично от него. 

Ето и пълният отговор на вицепремиера Симеонов: 

По достоверна информация, Министърът на туризма е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна. Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели.

Става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова - шефка на “Съюза на собствениците на Слънчев бряг”, както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел „Оазис“ на самия бряг на морето.

Миналата година подадох сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова „Амфора“ и „Империал“, съсипали десетки декари златен пясъчен плаж: паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други, които госпожата беше присвоила с пасивното съдействие на държавните и общински органи.

В резултат от сигнала, обектите бяха премахнати, но апетитите останаха.

Елена Иванова беше яростен поддръжник през 2017 г. на шумните заведения в курорта и публикуваше несъгласувани с организацията си позиции в тяхна защита. Явно лоялността й предстои да бъде осребрена.

Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове – х-л „Оазис“, х-л „Дюн“, „Какао бийч“, Бургас – северен плаж, и много други.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти