Синдикатите искат ново изслушване на "Инерком" в Народното събрание
20.03.2018 | 17:30
econ.bg
Синдикатите искат ново изслушване на "Инерком" в Народното събрание
Целта е кандидат-купувачът „Инерком“ и държавните институции да дадат отговор на три ключови въпроса

Синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа“ искат да се свика спешно заседание на временната комисия за продажбата на активите на ЧЕЗ. Това се казва в писмо на двата национално представителни синдиката, внесено в парламента.

Целта е кандидат-купувачът „Инерком“ и държавните институции да дадат отговор на три ключови въпроса:

- Социални измерения на сделката с оглед запазване на доходите и социалните придобивки на работещите в ЧЕЗ – ангажименти за запазване на работните места, политика за ръст на доходите и запазване на социалните придобивки чрез ефективен социален диалог и КТД;

- Стратегия за развитие на дружеството – инвестиции и производствена програма, прилагане на текущия бизнес план на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и гаранции за запазване на социалните придобивки при предложение за актуализацията му;

- Ценова стратегия на дружеството и социални измерения за потребителите на електрическа енергия в България, включително фирми и домакинства.

КНСБ и КТ „Подкрепа“ настояват на дискусията освен енергийните им федерации, да присъстват кандидатът за купувач на активите на ЧЕЗ „Инерком България“, енергийният министър Теменужка Петкова и ръководството на КЕВР.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти