Синдикатите се събират заради минималните осигурителни прагове
12.09.2016 | 10:10
econ.bg
Синдикатите се събират заради минималните осигурителни прагове
Двата национални синдиката ще обсъдят съвместни действия срещу продължаващия бойкот на бизнеса във връзка в преговорите за минималните осигурителни прагове за 2017 година

Двата национални синдиката ще обсъдят съвместни действия срещу продължаващия бойкот на бизнеса във връзка с преговорите за минималните осигурителни прагове за 2017 година.

Двата национални синдиката ще обсъдят съвместни действия срещу продължаващия бойкот на бизнеса във връзка в преговорите за минималните осигурителни прагове за 2017 година.

В петък лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че е оптимист за възобновяването на преговорите. Той посочи, че много от браншовите камари на работодателите имат готовност да подпишат споразумения и това може да окаже натиск върху ръководствата на националните организации, припомни "Дарик".

По думите на Димитров синдикатите ще обсъдят някои свои действия, които трябва да предприемат, за да могат "в края на краищата да дисциплинират тези, които решиха, че в България могат само те да властват и да командват, както си решат".

"Тези подмятания, видите ли, "ние можем да протестираме" са ми доста смешни, защото когато имаме съвместни интереси, когато имаме съвместна позиция – да речем за тока в индустрията и тогава бяхме заедно на улицата, някой реши, че ще си го напише това като възможност за бизнеса да организира протести. Не му е работа на никого от бизнеса да се занимава с това и – много дебело подчертавам – да не си влизаме в ролите, които не са присъщи на тези, които искат да вземат и да манипулират, да дирижират работниците си и да ги водят като стадо някъде да протестират. Когато хората имат интерес, те ще излязат на улицата да си защитят интересите, а те са свързани с доходите", каза Димитров. Той апелира да има повече здрав разум.

КНСБ и "Подкрепа" ще набележат някои стъпки, както и ще отправят предложения към финансовия министър как диалогът да продължи.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти