След извънреден коалиционен съвет Симеонов се извини, но остава на поста
24.10.2018 | 09:35
econ.bg
След извънреден коалиционен съвет Симеонов се извини, но остава на поста
Симеонов започна изказването си с обобщението, че съветът е обсъдил медийната кампания, след изявлението и ситуацията с протестите, който вървят два поредни дни

Вицепремиерът Валери Симеонов се извини тази сутрин на всички, които са се почувствали засегнати от неговите думи от миналата седмица. Това стана след проведен тази сутрин извънреден коалиционен съвет на трите партии в управлението при Бойко Борисов.

Минути преди да направи извинението си пред БНТ Симеонов каза, че не смята да се извинява, защото от него не се иска това, а оставка. Той допълни, че дори да се извини за репликата си, ще има съмнения за искреността му.

Симеонов започна изказването си с обобщението, че съветът е обсъдил медийната кампания, след изявлението и ситуацията с протестите, който вървят два поредни дни.

Конфликтът между протестиращите майки и Симеонов се разрази докато Бойко Борисов беше на посещение в чужбина и днес беше първата възможност на премиера да чуе гледната точка на всички засегнати.

При влизането си в сградата на Министерски съвет днес Волен Сидеров обяви пред журналисти, че носи изрезки от стари вестници, в които Валери Симеонов призовава Бойко Борисов да се оттегли от властта като Ахмед Доган.

Пред БНТ Валери Симеонов обяви, че отива при Борисов, но не смята да подаде оставка.

Валери Симеонов остава на позицията, че може да напусне поста, ако това бъде поискано от всички ръководители на партии от управляващата коалиция. До момента такава позиция е изразил само Волен Сидеров от "Атака", а Красимир Каракачанов подкрепи Симеонов с аргумента, че ако той бъде махнат управлението ще се срине и на власт ще дойдат БСП и ДПС. От чужбина до момента Бойко Борисов обяви, че няма как еднолично да отстрани своя вицепремиер, защото така "ще се счупи конструкцията" на управлението ще рухне.

Коалиционният съвет се провежда минути преди в парламента да се гласува трети вот на недоверие срещу правителството.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти