Сливат заводите на "Идеал Стандарт" в Севлиево
05.10.2010 | 14:41
Сливат заводите на "Идеал Стандарт" в Севлиево
Промяната ще позволи по-добро управление на вътрешно-организационните процеси

Двете севлиевски подразделения на "Идеал Стандарт Интернешънъл" се обединяват в една компания. Предвижда се обединяването на "Идеал Стандарт България" ЕАД и "Идеал Стандарт - Видима" АД да стане факт до 31 декември 2010 г. То е мотивирано от решението за опростяване на юридическата структура на "Идеал Стандарт Интернешънъл" в държавите, където това е възможно.

Към момента „Идеал Стандарт България" произвежда санитарна керамика, а „Идеал Стандарт - Видима" е специализирано в производството на смесителни батерии, както и осъществява всички търговски дейности на Идеал Стандарт Интернешънъл в България и Източна Европа.

Обединената компания под името „Идеал Стандарт - Видима" АД ще произвежда санитарна керамика и смесители, осъществявайки също и процеса по продажба и дистрибуция на цялостни решения за баня в европейските страни.

Управлението на „Идеал Стандарт - Видима" след обединяването ще се поеме от Съвет на директорите. Васил Кънев ще бъде председател на Съвета на директорите и Изпълнителен директор.

Сегашните изпълнителни директори на двата завода Красимир Копчев и Валентин Ганев oстават членове на Съвета на директорите и също ще имат представителна власт - всеки в областта, която ръководи. Васил Кънев ще продължи да бъде вицепрезидент на търговски регион "Източна Европа" за "Идеал Стандарт Интернешънъл".

Обединението на двете дружества в едно ще засили пазарните позиции на компанията като един от големите български работодатели с над 3200 служители и значим български производител. Промяната ще позволи по-добро управление на вътрешно-организационните процеси, както и ще осигури по-добро обслужване на крайните клиенти благодарение на по-голямата гъвкавост и ефективност в компанията.

Независимо от планираните промени, производственият процес в двата завода ще продължи без изменения.

Припомняме ви, че през лятото на 2007 година American Standard обяви продажбата на бизнеса си за производство на продукти за бани и кухни на фондове, управлявани от частната инвестиционна компания Bain Capital Partners, LLC. Стойността на сделката е 1,755 млрд. долара. Самата сделка беше официално финализирана през есента на същата догина.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти