Служебният министър на икономиката Теодор Седларски посети EVN България Топлофикация
28.03.2017 | 11:15
econ.bg
Служебният министър на икономиката Теодор Седларски посети EVN България Топлофикация
Акцент на визитата беше модерната и високоефективна когенерационна централа за производство на топло- и електроенергия

Делегация начело с Теодор Седларски, служебен министър на икономиката, и д-р. инж. Боряна Манолова, изпълнителен директор на Siemens България, посетиха EVN България Топлофикация в Пловдив. Акцент беше новата когенерационна централа за производство на топло- и електроенергия. От страна на Симо Симов, изпълнителен член на Съвета на директорите на EVNБългария Топлофикация, на гостите бяха представени техническите параметри на модерното съоръжение, мощност и капацитет, начин на функциониране и ролятана централата в енергийната система. Посетени бяха газовата и парната турбини на централата, както и командната зала на съоръжението. 

Една от най-модерните и ефективни централи на Балканите беше изградена от EVN България Топлофикация през 2011 г. по технология и в партньорство със Siemens. Капацитетът на централата е 49,9 MW (мегавата) електрическа мощност и 54 MW топлинна мощност. Общата инвестиция на EVN в централата e 100 млн. лева, което е една от най-сериозните инвестиции в топлофикационния сектор в България.Първата копка на съоръжението беше направена през септември 2010 г. като година по-късно новата централа беше готова да посрещне отоплителния сезон.

Изключително важно за всички граждани на Пловдив и района е, че благодарение на инвестицията в модерната когенерация, EVN България Топлофикация не само увеличава сигурността на производството на енергия, но и намалява значително вредните емисии, отделяни в атмосферата.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти