Смениха ръководството и на "Български пощи"
31.07.2013 | 14:34
Смениха ръководството и на "Български пощи"
Пламен Павлов, Цветана Костадинова и Никола Шерлетов влизат в управлението на държавното дружество

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов е постановил извършването на промени в ръководството на „Български пощи“ ЕАД, информират от пресцентъра на ресорното ведомство.

За нов изпълнителен директор на държавното дружество е избран Пламен Павлов. Другият нов член на Управителния съвет е Цветана Костадинова, а председател на Съвета на директорите става Никола Шерлетов, който и досега беше част от ръководстото.

"Новоназначените членове в Управителния съвет са хора от структурата на Български пощи, които познават проблемите на дружеството и спецификата на работата в него", се казва в прессъобщението от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Пламен Павлов работи в компанията от 2010 г., като през периода досега е отговарял за преструктуриране и връзка с териториалните поделения. Освен това от 1 октомври същата година заема поста директор на дирекция „Управление на човешките ресурси и собствеността“ в дружеството. Има придобити учебни степени от Колежа по съобщенията, Техническия университет във Варна, ВСУ „Черноризец Храбър“ и Икономическия институт на БАН. Преди да постъпи в „Български пощи“, Павлов е работил в БТК „АД“.

 Цветана Костадинова работи в дружеството от 2011 г. като директор на дирекция „Финанси и икономика“. Преди това е заемала различни позиции в частни компании, като е отговаряла за финансово-счетоводната им дейност. Има придобита магистърска степен в Университета за национално и световно стопанство (бивш ВИИ „Карл Маркс“).

Промените в ръководството на „Български пощи“ вече са отразени на сайта на дружеството.

От МТИТС потвърждават и новите назначения в ръководството на "Пристанище Бургас" ЕАД, за чийто изпълнителен директор беше избран Николай Тишев. Аргир Бояджиев пък е председател на съвета на директорите. Другият член на Управителния съвет е Александър Калчев.

Николай Тишев има дългогодишен опит във водния транспорт, спедицията и корабното агентиране. Заемал е различни длъжности в „Пристанище Бургас“ ЕАД, „Порт Бургас – Дружество за работна сила“ ЕООД, „Lion Shipping and Chartering” Ltd, СОМАТ и др. Изкарал е и стаж в инвестиционната компания Morgan Stanley, гр. Портсмут, Ню Хампшир, САЩ.

Аргир Бояджиев е бил изпълнителен директор в „Пристанище Бургас“ ЕАД, както и председател на съвета на директорите на дружеството. Александър Калчев е работил на различни длъжности в Параходство БМФ и БМКЦ, в това число и като капитан и помощник-капитан.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти