Смени в кабинета ще обсъждат коалиционните партньори с Борисов
03.09.2018 | 09:00
econ.bg
Смени в кабинета ще обсъждат коалиционните партньори с Борисов
В петък по негово искане заради катастрофата край Своге оставки подадоха трима министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. В събота Борисов обяви, че има претенции и към още министри

Смени в кабинета "Борисов 3" ще бъдат обсъждани между коалиционните партньори тази седмица. Очаква се срещата да бъде още този следобед, след като премиерът Бойко Борисов се върне от посещение в Черна гора и преди да замине на визита в Израел.

В петък по негово искане заради катастрофата край Своге оставки подадоха трима министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. В събота Борисов обяви, че има претенции и към още министри. В медии се цитира неофициална информация, че може да има още две оставки.

Възможно е да бъдат обсъждани и имена на нови министри, тъй като премиерът вече обяви, че има идеи и предложения.

Преди срещата обаче - днес на обяд, партията на Валери Симеонов трябва да обяви в София окончателно позицията си за коалиционните взаимоотношения, след като ръководството й заседаваше два дни в Бургас. В петък лидерът заговори за напускане на коалицията, а снощи в позиция НФСБ се обяви срещу едноличния стил на управление на Борисов по отношение на кадровата политика.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти