Собствениците на яхти под наем на остров Санторини укриват приходи
24.09.2018 | 10:40
econ.bg
Собствениците на яхти под наем на остров Санторини укриват приходи
Цената за един човек за еднодневна разходка с яхта е 150 евро. Средно на всеки плавателен съд пътуват по 20 туристи. Сумата от приходите на ден за яхтите е около 342 000 евро

Собствениците на яхти под наем на остров Санторини укриват приходи в особено големи размери. Това стана ясно след обща акция на полиция, морска охрана и финансови инспектори на Гърция. За установяването на нарушителите е използван дрон. С помощта на модерното устройство са заснети броят на туристите и яхтите, които отплават от пристанище Влихадас на острова.

Цената за един човек за еднодневна разходка с яхта е 150 евро. Средно на всеки плавателен съд пътуват по 20 туристи. Сумата от приходите на ден за яхтите е около 342 000 евро. За пред държавата се отчита приход, който не надвишава 3000 евро.

Наблюдението с дрон е продължило няколко денонощия. Акостирайки на пристанището с туристите собствениците на яхти са задържани. От видеозапис, разпространен от властите, става ясно, че част от тях са се опитали отново да отплават, но са били блокирани от морската охрана.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти