Софийските "синя" и "зелена" зони няма да обхванат паркингите на моловете
02.10.2012 | 09:56
Софийските "синя" и "зелена" зони няма да обхванат паркингите на моловете
Според Йорданка Фандъкова трафикът скоро ще се облекчи, защото ремонтите вървят по план

"Синята" и "зелената" зони в столицата няма да обхванат паркингите на моловете, каза пред TV7 кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ това предложение идва от председателя на Транспортната комисия Радослав Ташев, който имал много добри идеи и всяка от тях си струвало да бъде обсъдена. На този етап обаче не предвиждаме разширение на зоните, заяви Йорданка Фандъкова. Според столичния кмет разширението на "синята" и "зелената" зони трябва да се прави постепенно, за да могат хората да се приспособят към новия режим.

"Правим всичко възможно, за да подобрим условията за придвижване в София, без да увеличаваме данъците и цената на билетчето за градски транспорт", заяви Фандъкова. Тя припомни, че общината ще инвестира в подмяната на автобусния, тролейбусния и трамвайния парк на София, за да могат хората да пътуват по-бързо и удобно.

Гражданите на столицата, които предпочитат метрото пред личните си автомобили стават все повече, стана ясно от думите на Фандъкова. В тази връзка столичният кмет съобщи, че скоро на бул. Бъкстон ще заработи нов буферен паркинг с капацитет около 600 автомобила.

Кметът на София заяви още. че скоро трафикът в столицата значително ще се облекчи, тъй като ремонтите на големите кръстовища вървят по план. Единствено изоставане имало на бул. Бъкстон, но и там вече се работело по нов график и ремонтът щял да приключи до края на октомври, заяви Йорданка Фандъкова. За пускането на новото кръгово на Телевизионната кула, ще трябва да почакаме до края на ноември, стана ясно от разговора.

Йорданка Фандъкова коментира и казуса с "Общинска банка". Тя изрази надежда, че общинарите от ДСБ и БСП днес на извънредното заседание на сесията на СОС за вдигане на уставния капитал на финансовата институция, ще подкрепят мнозинството, за да може да запази общината собствеността и управлението си над банката.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти