София въвежда карта с намаления за туристите
01.10.2016 | 11:35
econ.bg
София въвежда карта с намаления за туристите
Услугата предстои да се развива и в тея ще се включват все повече обекти, посочи директорът на Общинското предприятие по туризъм Иво Марино

От 1 октомври Столична община пуска продукт с името "карта София". Тя ще даде възможнст на туристите, които посещават града да ползват редица намаления в градския транспорт и музеите, съобщи БНР.

Картата е на стойност и 20 лева предвижда транспортна услуга - тридневен пълен пакет за обществения транспорт в София и отстъпки за ключови атракциони и музеи в града и за заведения за хранене.

Човек, купувайки картата, ще получава както печатно, така и дигитално издание, което ще му позволява да се ориентира какви екстри ползва благодарение на този продукт. Опитът на община Рим и други общини в Европа показва, че той ще се търси основно от чужденци, които посещават София и с една покупка решават няколко проблема.

Услугата предстои да се развива и в тея ще се включват все повече обекти, посочи директорът на Общинското предприятие по туризъм Иво Маринов. Засега в картата са включени отстъпки за всички общински музеи. Предстои включването и на частни атракции.

Разпространението ще започне в пунктовете на Градския транспорт, но в момента се преговаря и с големите хотели.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти